Διάφορες Ειδήσεις

Ο κυνηγός έχει τον λόγο!

My Playlist Χριστόδουλος Μαντορίνης

Κλεάνθης Κλεάνθους

Όμηρος Ομήρου

FeaturedMost Hit

 

b_150_150_16777215_00_images_DOGS_BLOODHOUND.pngBLOODHOUND%202.png

ΡΑΤΣΑ: Μπλαντχάουντ, Σαιν Υμπέρ, Σαιντ Υμπέρ, Αγίου Ουμβέρτου

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Βέλγιο.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Μπλαντχάουντ στην Ευρώπη εξακολουθεί να έχει το όνομα του προγόνου του και ονομάζεται Σαίν Υμπέρ. Χρησιμοποιήθηκε στο ομαδικό κυνήγι, σαν προστάτης και φύλακας. Σήμερα λόγω της ανεπτυγμένης όσφρησης χρησιμοποιείται στην αναζήτηση, επίσης είναι αγαπημένο κατοικίδιο.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Μπλαντχάουντ είναι ένα μεγάλο και δυνατό σκυλί που το ύψος του κυμαίνεται από 58 μέχρι 69 εκ. και το βάρος του από 36 μέχρι 41 κιλά. Το κεφάλι του είναι σχετικά μικρό και μακρύ, το κρανίο είναι στενό, η μουσούδα μακριά, έχει ζάρες στο μέτωπο και στα μάγουλα και διπλοσάγονο. Τα μάτια είναι βαθιά τοποθετημένα και το χρώμα τους είναι αντίστοιχο με του τριχώματος σε αποχρώσεις του καφέ. Τα αυτιά είναι λεπτά, απαλά, μακριά, κρεμαστά, κολλητά και καταλήγουν σε χαλαρές δίπλες. Η μακριά ουρά βρίσκεται ψηλά, είναι χοντρή στη βάση και καταλήγει λεπτή στο άκρο, με πλούσιο τρίχωμα από την κάτω πλευρά. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, λεπτό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι συνήθως μαύρο, καφέ, ή μαύρο με καφέ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι φιλικό, χαρούμενο, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλί. Δένεται με τον ιδιοκτήτη και είναι πολύ καλός σύντροφος των παιδιών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΠΛΑΝΤΧΑΟΥΝΤ: Χρειάζεται εκπαίδευση και, επειδή είναι λίγο οκνηρό, άσκηση. Το τρίχωμά του χρειάζεται περιποίηση και έχει ανάγκη αρκετής ποσότητας τροφής.

Σύνδεση

Άδειες κυνηγιού

Χάρτες Κυνηγιού

Λ. Μαντορίνης

Κ&Α Lythrodontas

Εορτολόγιο

Facebook